Det är en ren fröjd att stå i köket!
Åtminstone när man har det här gänget stående i köksfönstret.. Det doftar hyacint och jag älskar det!
Åtminstone när man har det här gänget stående i köksfönstret.. Det doftar hyacint och jag älskar det!
Häromdagen snubblade jag över ett recept på bananchoklad fudge på Jennys matblogg som jag tyckte lät smaskens och igår hade jag äntligen möjlighet att provlaga det! Receptet hittar du här.Cholkladfudgen var först ut och lite nervös var jag allt! Det var länge sen jag gjorde en ”riktig” fudge där man kokar ihop grädde, socker och sirap, men takterna sitter tydligen i för det gick som smort; Fudgesmeten bubblade på fint tills den nådde 120 grader och kulprovet gick som på räls! Sen var det dags att röra ner smör, glykos och mörk choklad! Det blev en fin och blank chokladsmet som höll
Nu vill jag pausa lite och njuta riktigt ordentligt av allt julstök, skulle vi kunna trycka på pausknappen ett tag nu kanske? Eller varför inte starta om december..? Det här är ju den absolut bästa tiden på hela året och jag vill att den ska vara läääänge!! Ni vet den där känslan när man läser en bok som är sådär riktigt riktigt bra? En sån som man knappt kan lägga ifrån sig, men som man ändå inte vill ska ta slut..? Precis så känner jag om december, advent och tiden fram till jul! Jag vill så gärna vara här och nu, men tiden går som vanligt alldeles för snabbt när man har roligt! Jag längtar s
Häromdagen hittade jag de här raringarna inne på Glitter här i stan. Små übersöta snöflingeörhängen i äkta silver för en knapp hundring, tror ni jag kan motså det? Nä, helt rätt, det kan jag inte! 😀 Så det fick bli en tidig julklapp till mig själv från mig själv! Sen dess har jag inte använt några andra örhängen, de här är precis lagom juliga för min smak! Små, nätta, vinterfina och alldeles underbara! <3 🙂
Tänker du skicka julkort med fina julfrimärken på i år? I så fall är det dags att posta dem i dag om de ska hinna fram innan jul!
Häromdagen skrev jag ju om mitt klenätbak och idag tänkte jag avslöja hur jag gör mina struvor!Jag brukar passa på att göra struvorna i samband med att jag ändå håller på med klenäterna eftersom man redan har varm olja på spisen. Mina struvjärn har jag fyndat på diverse loppisar (det är en sån sak som jag brukar ha ögonen öppna efter så fort jag kliver in på en loppis). Alla är de fina på sitt sätt, men favoriten är ändå ”blomman” längst ner till höger på bilden, den ger jämna och fina struvor som släpper järnet lätt. Och så är den störst och ger följaktligen störst struvor! ;)Det h
Vit chokladfudge med tranbär och rostade pumpakärnor!
Kiloproset på köpestruvor är 452.27kr. Ganska saftigt! Å andra sidan går det ju rätt många struvor på ett kilo… 🙂
Jag kärade ner mig lite i de här fågelmatarna för jordnötter när jag var på Granngården senast, påminner de inte lite om såna där fina gamla julgransdekorationer i formen, ni vet såna här spiror..? Orient heter modellen och är tänkt för jordnötter. Här hittar ni den (fraktfritt för tillfället!), och hade jag inte haft fullt av kajor i trädgården som envisas med att käka upp småfåglarnas mat på nolltid så hade jag lätt hängt upp ett par såna här röda i mitt äppelträd utanför köksfönstret. Tänk er hur fint det hade sett ut i skymningen! Med ljusslingan och röda fågelmatar-”kulor”̷
Jag bara älskar att nästan varenda liten plätt med gräsmatta förvandlas till en tillfällig granskog så här års! Är det inte utanför stormarknaden så är det intill bensinmacken eller i parken. Mysigt är det hur som helst! 🙂