Svenskjul

Hade lämnat dottern på förskolan skulle bar in och köpa lattemjölk!Tänkte jag måste titta till tidningshyllan också om några nya jultidningar kommit ut och fann två av mina favoriter så fick så klart åka med hem.Medföljer även super fina juletiketter m…

Jabba dabba dooooo, jag såg allers julmagasin idag på Ica så fick ryka med hem såklart. Alltid lika roligt med första jultidningen som man köper i affär. Nu är julen på G när julmagasinen börjar göra entré i butikerna, eller hur?

Sitter och spanar på datan medan dottern är på förskolan och passar då på att trycka i mig några goda julenissar jag fann på ica i kassan. Så dom fick helt enkelt slinka med på rullbandet 🙂

Rusta är som vanligt tidiga med att börja ta fram julbelysning. Var där med dottern och hade svårt att köpa med mig nåt hem men ska ditt själv en dag och köpa snögubben och stora tomten.

Hit ska vi be ge oss jag, min man och dottern så hon får träffa tomten. Denna information hittade jag hos ilovegoteborg.NKs julfönster – SkyltsöndagTräffa Tomten, 20 nov, kl 12 – 2016Vi återkommer med information för 2017.Varje år är det lika spännande att invänta julskyltningen i NK:s skyltfönster på Östra Hamngatan.Vad blir det för tema i år? Alltid lika spännande att se vad som döljer sig i de stora skyltfönstren utanför NK. Under Skyltsöndagen 20 november strax innan kl.12 täcks skyltfönstret av och julen kommer ut till oss alla. Tomten kommer också, han anländer till NK ca k

Nu blev jag lite nyfiken här efter att informerat om årets nya pralin i aladdinasken!Brukar ni ha en aladdinasken till jul?Svar: Vi brukar inte ha den här hemma. Har en massa hemgjort godis istället ;-)Vilken har varit er favorit genom tiderna?Svar: Mina har varit trillingnöt och noisette. Och är fortfarande dom. Men nu brukar jag göra dom själv här hemma till jul. 

Jag tyckte inte om när dom tog bort mina favoriter i asken trillingnötten och noisette, men kanske kan få en ny favorit här nu för denna årets nya tycker jag låter väldigt god. Beskrivning: “Len nougatcremé och krispiga kakaonibs inlindad i en virvel av mjölkchoklad”. Bilderna lånade från mittkök. 

Varje år drömmer jag mig bort till ett fint pepparkakshus som jag knåpat ihop. Men varje år försvinner det ut i sanden/snön. ******Får liksom inte till det att ta tag i projektet. Men finns många fina på Pinterest som jag inte skulle ha något imot att ha här hemma. 

Lista i all ära jag gillar att svara på listor. Så var jag ju tvungen att ge denna en chans. Så här kommer mina svar. Denna listan kommer från Baby it’s cold outside.En dag: JulaftonEn kväll: Uppesittarkvällen, 23 decemberEn låt: Santa claus is comin to townEn must: Apotekarnes julmustEn glögg: Blossas starkvinsglöggEn varm dryck: Starbucks, gingerbread latteEn maträtt: JulskinkaEtt godis: FudgeEn efterrätt: Svår då vi sällan har efterrätt. Så äger pepparkaka.En doft: PepparkakaEn tradition: 1 julöl och en god julskinke macka innan läggdags på julaftonskvällen

I år ser jag fram emot H&M homes julsortiment för har öppnat en butik i Nordstan i år. Har hittat några bilder hos ELLE.