Julpussar

Själv fyndade jag fina julgranskulor med dekor av Bjørn Wiinblad som jag suktat efter ett tag!Eller egentligen är det muggen jag suktat efter, jag tycker att dekoren är helt ljuvlig med sina små röda och guldfärgade kulor, girlangerna & små flätade julhjärtan. Men vi har helt enkelt inte plats i köksskåpen för en eller ett par udda muggar, hur fina de än må vara…Men en julgranskula eller två kan man ju alltid hitta plats för!  Den här gången blev det den kägelformade kulan och klockan som fick följa med hem, och se så fina de blev i granen (innan vi nu slängde ut den)! Jag älskar verk

Tjugondedag Knut idag men hos oss dansade julen ut redan till trettonhelgen. Vår gran började barra och eftersom både jobb och skola började i måndags så kändes det helt enkelt bra att ha städat ut julen innan dess..Enda undantaget är min älskade Flingstjärna som fortfarande hänger och lyser i köksfönstret. Det bär mig lika mycket emot att ta ner den i år som det gjorde förra året…

Hoppas att ni hade en lika fin nyårsafton som jag hade och att 2017 blir ett fantastiskt år för oss allihop! Vårt firande igår gick relativt stillsamt till här hemma tillsammans med goda vänner och ett par flaskor fin champagne. Självklart gick vi all in såhär årets sista kväll och dukade extra fancy med ärvda kristallglas, linneservetter och monogramprydda silverbestick!Och angående lugnet här på bloggen så har jag medvetet legat lågt på bloggfronten den senaste veckan. Mellandagarna har ägnats åt mys, umgänge, vila och eftertanke. Jag har mest drällt runt hemmakring, tagit dagarna som de komm

Så var julafton över och jag sitter här vid köksbordet (fortfarande iklädd julpyjamasen såklart!) och bara njuter! De röda tulpanerna från gårdagens bordsdekorationer har slagit ut under natten, jag har en kopp (balja!) chailatte bredvid mig och nallar lite av julgotterna när andan faller på…Julafton började precis som den skulle med kalenderljus och paketöppning!Tomten hade ju varit här och lämnat paket i våra julstrumpor! Tom hunden fick en ny pipleksak i form av en tomte även om han nog börjar bli lite för gammal för leksaker, han låg mest och myste den…❤Sen var det dags för klas

…eller hur man håller barnen sysselsatta när man stökar i köket. En påse hela nejlikor och lite blandade citrusfrukter…

Min dag började här, när jag lämnade dottern vid skolavslutningen i kyrkan. Jag kan inte hjälpa det, men jag tycker att det är så himla fint! Det är för övrigt precis samma kyrka som jag själv hade skolavslutning i som barn.. Morgonen bjöd i övrigt på ett ganska trist gråkallt och blött mörker och jag var väl lite småstressad som vanligt när logistiken inte klaffar helt hundra (ni vet, vantar som tappar bort sig, vägarbeten som tar plats, dåligt med parkeringsplatser osv), men när vi väl kom fram till kyrkan så kändes allt plötsligt helt ok igen, trots borttappad vante och duggregn. Det lös så

Från det här, en praktfull gran med stjärna i toppen…Via det här, några ljusslingor……och en liiiten tomtenisse..…som på sitt eget vis försöker hjälpa till att klä granen..Till det här!❤ En barnvänlig julgran, lite naken kanske, men helt klädd i barnvänliga dekorationer, inget glas, inget porslin eller nåt annat som kan gå sönder om det skulle dimpa i backen. Mina fina glaskulor får vänta ytterligare något år innan jag vågar plocka fram dem igen.. Och tur är väl det, den lilla tomtenissen här ovan körde nämligen sin egen taktik för att klä granen, han kastade helt sonika

Nu blir det mycket godistips här i bloggen känner jag, men julgodisverkstaden är i full gång hemma i köket och goda recept är ju inget man ska behålla för sig själv! Den här gången blev det ljuvligt kokosgodis som nästan smakar som klassikern Bounty… Till ca 50 st behöver du 1 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 dl strösocker ca 200g riven kokos valfri choklad att doppa i och extra kokos att dekorera med Börja med att koka upp grädden, mjölken och sockret.När koket börjar tjockna och liknar en kolasås (efter ca tio minuter) tar du kastullen från plattan och blandar ner kokosen.Låt sedan kokossmete

Jag har en nyfunnen kärlek till marmeladkonfekt (ni vet, sånt där fruksmakande, sockrat ”mormorsgodis” i olika färger) så när jag fick syn på ett recept på äppelkonfekt i Johanna Westmans bok Julgodis- för små och stora sockerbagare så var jag ju bara tvungen att testa! Receptet går att hitta här också om man inte har tillgång till boken.I receptet står det äppelmos, men det hade jag inget hemma så jag kokade helt enkelt mitt eget mos lite snabbt och lätt och det gick utmärkt! I övrigt följde jag receptet (som var förvånansvärt enkelt!) och fick i slutänden jämna & fina marmelad

Världens snyggaste fudge tycker jag att det här är, dessutom enkel att göra och försvinnande god att äta! Och ingen krånglig ingredienslista att hålla ordning på heller… Receptet är som följer för den som vill testa, och tycker man att det verkar mycket med 1/2 kg choklad så går det alldeles utmärkt att halvera receptet och använda den kondenserade mjölken som blir över till nåt annat smarrigt recept.(Vill du göra mer fudge så behåll förhållandet mellan choklad/kondenserad mjölk/smör, sen kan du experimentera hej vilt med smaksättningen och färgen/kakaohalten på chokladen!) en burk konden