Jul i norr

Allting har sitt slut. I 22års tid har jag ordnat flera barnkalas om året. Pojkarna slutade bjuda kompisar till barnkalas när de var 10 och 12 år. Nu har äldsta dottern meddelat att hon inte ska ha kompiskalas nå mer. Bara släkten får komma. Yngsta dot…

Här kommer receptet på treveckors salladen som efterfrågades på Instagram.Treveckorssallad av vitkålCa 10 portioner1 kg vitkål800 g morötterEn halv purjolök eller en rödlök1 röd paprika1 grön paprikaDressing:1 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcid…

Igår kom jag igång med lite julklappsinköp.Pappret hittade jag på Dollar Store.Hos oss har regnet vräkt ner hela veckan. Jag och maken har maraton sett en halv säsong Game of thrones. Ikväll hade vi juligt tilltugg…Har sparat en flaska Mobergs glögg …

Ibland får jag sån lust att skapa. Och nu har jag fått tillbaka min pysselhörna i garaget.Timmarna kan verkligen flyga fram när man sätter sig här. Igår kväll satte jag mig ner för att scrappa julkort. Det blev några stycken…Kul att vara igång med julens diy- projekt.

Att ha en eldstad på gården gör att friluftsliv blir av. Vi har en både hemma och i stugan.Det är lätt att starta en brasa och laga mat och äta utomhus när man inte behöver frakta iväg någonstans.Idag lagade vi lunch på Muurikkan. Kronfågels färdig för pannan kyckling i tortillas. Perfekt, minimalt med disk och hög mysfaktor.Barnen konstaterade att det är konstigt hur mat alltid smakar godare utomhus.

Förmiddagen tillbringades på affärer där vinterkläder till flickorna inhandlades. Sen blev det hamburgare vid eldstaden.Då vi inte kommer hinna åka till stugan så många gånger till innan jul tog jag fram lite “vinterpynt”…Och två-fika är ett måste i stugan…En härlig dag i juliga tecken.

Då är vi åter där… Flickornas önskelistor består till 100 % av tekniska prylar som hörlurar, dataskärmar ( 1 extra), tv-spel o dyl. Så allt inköps ansvar hamnar på min man. Nå jag får åtminstone slå in dem i paket. Annat är det med de kära sönerna. Då de är i åldern att bilda eget bo finns det mycket som mamma kan bidra med.Allt går i cirklar…Helgen stundar strax och jag ser framemot återigen en helg i stugan. Hoppas vi får se en skymt av solen, då denna vecka varit riktigt grå.

Nu på morgonen tände vi fiskröken.Vi laddade den med alspån och enris. In med rimmad lax. Sen är det bara att vänta. Under tiden kan man njuta av en kopp te och lite choklad vid en brasa…Att få provsmaka laxen, nyrökt och varm…Det slår vilken lyxrestaurangbesök som helst. Längtar till middagstid idag.

Helgen tillbringar vi i stugan. Ni som följer min blogg vet att stugan ligger nära den finska gränsen. I Torneå, Finland finns en av mina favorit butiker, “Tampereen säästö tex”. Dom brukar vara tidigt ute med juliga saker i butiken. Och jag blev inte besviken… En hel del jultextilier. Kuddar, gardiner. Den här ovanför var min favorit. Och lyktor. En sån här följde med till Sverige, haha.Övrigt har vi njutit av en fin höstdag med korvgrillning och höststädning ute på gården.