Johannas julblogg

Vi var i Karlstad igår på musikal. Innan den började tittade vi lite i affärer och hamnade inne på Nille. Där hittade jag julburkar – jag vill verkligen ha lite nya, fina burkar till julgodis mm.Jag hittade också kaffemuggar som jag skulle vilja ha till jul. Tänk vad mycket stämningsfullare alla julfikan skulle bli med sådana muggar!Men det får bli nån gång när jag är mer stadd vid kassa!

Idag blev det fredagsfika efter jobbet. Hammars julmust och saffransgifflar. Härligt! Nu längtar jag efter att baka saffransbullar!

Jag har börjat fundera lite på julkort. Vi har alltid skickat julkort på barnen, ja, utom Elviras första jul. Då hann vi inte med, hon är född två veckor före jul. Men sedan har vi skickat på dem varje år.Elvira 2005Elvira och Oskar 20082012 – det har inte alltid varit lätt att få till bra kort…2015, förra året alltså, tog vi ett kort från sommarsemestern i Sälen.Det jag funderar över nu är hur länge man skickar kort på barnen. Elvira går i sexan nu, när är man för gammal? Om hon inte vill vara med, ska jag skicka kort på bara Oskar då? Eller slutar man bara? (Han går i tvåan) Hur gör ni

Det ramlar in tidningar och reklam på jobbet, den här bläddrade jag i hör om dagen. Ett provmagasin med namn Pyssel för barn och vuxna. Jag har inte sett den förut, men det var roligt att bläddra i den. Jag blev lite sugen på att göra burk-landskap med mina elever. Har ni tips på saker de skulle kunna göra själva och ha i burkarna så skriv gärna en kommentar!Eventuellt skulle jag kunna pyssla hemma, själv, istället!De här hjärtana är jättesöta, men jag tänker mest på Alla hjärtans dag när jag ser dem. Bikarbonatsdeg har jag aldrig jobbat med, har ni? Det verkar gå att göra mycket fint

Oftast äter vi lagad mat på kvällen, men ikväll kom Oskar och jag på att vi kunde göra saffransscones och dricka te till det. Mysigt och gott!Jag följde mitt vanliga recept på scones, men la till saffran och honung. Saffransscones:100g smör0,5 g saffran1 msk honung4 dl mjölk8 dl vetemjöl (eller 4dl vetemjöl och 4 dl grahamsmjöl)0,5 tsk salt 4 tak bakpulverSmält smöret. Blanda i saffran och honung. Häll i mjölken. Blanda mjöl, salt och bakpulver för sig. Häll i smörblandningen. Rör ihop till en deg, dela i fyra delar, gör fyra bollar. Platta ut bollarna till fyra rundlar på en plåt ned

Jag och sonen var ute en sväng och jagade Pokémons. När vi passerade posten ropade en av brevbärarna på mig och sa att hon hade ett paket till mig. Det var för stort för brevlådan. (Har jag sagt att jag älskar att bo på en mindre ort?)Vi bar hem det, och hemma fick jag hjälp att öppna det. Som jag trodde var det min adventskalender från Haupt!!!Äntligen har den kommit! Nu ska jag bara orka vänta till 1:a december…

I somras fyndade jag röda dukar på loppis. Tre stycken, för tio kronor styck. Tanken är att kunna lägga dem tvärs över bordet såhär. Jag får se hur det ser ut, om vi kommer använda dem. Vad tror ni?Vi har en stor, röd julduk också, men det brukar alltid spillas på den, då kan det vara bra att ha något att byta med. 

Den här ljusstaken köpte jag också i somras. Den var rejält sliten och ofräsch.Nu har jag spraymålat den och den ser ju fräschare ut, men jag vet inte… Dels är hålen för små för vanliga ljus, de skulle behöva borras ur och så skulle man behöva sätta i ljushållare.Det var svårt att få färgen att fästa bra överallt, särskilt i böjarna. Så jag vet inte… Är det värt att lägga ner mer tid på den eller ska jag ge upp?

Igår kväll drack vi glögg igen. Då smakade jag glögg från Kullabygdens musteri, Äppleglögg med vit druva. Jag gillar äppelglögg och den här både luktade och smakade äpple. Däremot tyckte jag att den kunde ha haft mer smak av traditionella glöggkryddor. Den är kryddad med kanel, kryddnejlika, ingefära och vanilj, men det kunde ha kryddat på lite mer! Idealet för en äppelglögg är tydlig äppelsmak och klassisk glöggsmak, den här nådde inte riktigt upp till idealet. Men den var god, inte för söt, lite syrlig. Den innehåller fruktsaft från både druva och citrusfrukter, vilket nog bidrar ti