Johannas julblogg

Jag vill önska alla bloggläsare ett Gott Nytt År! Vi hade en härlig nyårsafton med god mat och trevligt sällskap. Hoppas du också hade en trevlig nyårsafton!Nu är det 2017! Vi får se vad det här året bär med sig. Om jag orkar och vill så ses vi här på julbloggen till hösten igen. Till dess kan du som vill följa mig i min vardagsblogg, Livet enligt Johanna! Vi ses!

I år satsar vi på svart, vitt och silver till nyår. Duk från Dollarstore, ljuslyktor (glas) från Ikea, ljus med silverglitter från Netto med washitejp på sidorna och placeringskort i svart papper med silversnöre och silvertext. Det kommer bli jättefint!

Jag behöver ju inte vara så lat att jag inte orkar skriva mitt betyg på lakritsarna, även om jag inte orkar skriva några kommentarer. Här kommer betygen:1 Citron 5/52 Mint 4/53 Chok 3/54 Lakritsbåt 2/55 Kärlek 5/56 Fudge 3,5/57 Lakritsgranulat 2/58 Skogsbär 3,5/59 Salt 2/510 Sesam 4/511 Krisp 3,5/512 Fika 5/513 Polkagris 1,5/514 Orange 5/515 Söt 1,5/516 Påsk 3,5/517 Björnbär & Viol 3/518 Nougat 4/519 Höst 4/520 Skolkrita 2/521 Hallon 2/522 Banana split 3,5/523 God Helg 4/524 God Jul 4/5Salt lakrits och söt choklad får generellt sett höga betyg, söt lakrits och mörk choklad får låga. Jag vet

Jag tänkte blogga om all lakrits i kalendern, men det hanns inte riktigt med. Så jag tänkte att jag presenterar de som blev mina favoriter. Först tänkte jag ta alla som fick betygen 4 eller 5 av 5, men det blev så många, så här kommer istället mina fempoängare!Utan inbördes ordning:1 Citron – Salt lakrits med vit choklad smaksatt med citron, lime, bergamott och yuzu5 Kärlek – Salt lakrits med vit choklad smaksatt med rosor, hallon, jordgubbar och vanilj12 Fika – Salt lakrits omgiven av mjölk – och mörk choklad smaksatt med espresso och kokos14 Orange – Salt lakrits, choklad, apelsin och ingefär

Vi gör inte så mycket, Oskar och jag är förkylda. Jag har pusslat lite. Vi shoppade lite, Oskar köpte lego för alla sina pengar. Det håller han på att bygga ihop. Elvira shoppade hjälm och ridbyxor som hon invigde idag. Vi äter julgodis, ser på film och har det bra!

Mina hyacinter blommar nu! Jag var ju lite orolig för att jag skulle bli dålig av doften, men de doftar väldigt milt så det verkar gå bra! Underbara blommor!

I år blev det en mycket enkel dukning. Jag köpte glasunderlägg på Dollarstore som jag ställde drickor och dessertskålar med ljus på. Röda servetter i glasen till det. Enkelt och snyggt, tycker jag!

Har ni fått något roligt i julklapp? Det har jag! 7 muggar, Swedish grace sten, 4 böcker, ljuslyktor i svart som jag spanat på ett tag och från barnen en fin mugg, presentkort på Dollarstore och ett fint halsband med ett hjärta som det står I love you! Jättefina presenter! Tack alla!

Vilken härlig julafton vi fick, hoppas ni också hade det bra?Här är mina älsklingar framför granen!Vi åt jullunch, massor med god mat. Mathilda, Josefin, Filip och Penny gjorde oss sällskap. Penny gillar vårt änglaspel. Efter maten kom tomten. Penny tittade på honom med skräckblandad förtjusning. Oskar hjälpte tomten att läsa på paketen, tomten hade fel glasögon på sig. Vi öppnade paketen från barnens syskon.  Vi tittade på Kalle Anka och fikade. Mamma, Stefan och Samorn kom och fikade. Våra andra gäster åkte till sin mamma/mormor/svärmor efter Kalle. Sedan öppnade vi paket

Jag önskar alla vänner och bloggläsare en God Jul!!!