Johannas jul

Sex månader kvar till julafton firas med en ny bloggdesign.Tänk att redan ett halvår har passerat sedan vi firade jul senast, och endast ytterligare ett halvår återstår tills det är dags att träffa tomten igen. Jag ser fram emot det. Jag längtar inte så jättemycket efter julen ännu men jag längtar efter julbloggen, och allt vad den innebär, och jag har därför i vanlig ordning ägnat stunder under våren åt att planerat bloggens utseende för i år. Och eftersom att den nya bloggdesignen har varit färdig sedan några veckor tillbaka kände jag att i dag, sex månader innan julafton, var en bra dag att sätta in den på bloggen på. Och då måste jag ju såklart skriva några rader också.Bloggen har fått en ny header, utan några bilder denna gång och endast bloggens titel på en grå, mönstrad bakgrund och några snötäckta granar som smälter ihop med bloggens bakgrund. Jag har även valt nya typsnitt som jag hoppas ska vara tillräckligt läsvänliga för alla. Och nya färger och ikoner och uppdaterade texter. Jag har flyttat upp arkivet till sidomenyn igen och ändrat utseendet på kategorierna. Bara för att nämna de största förändringarna. Och som vanligt så är jag ju nyfiken på era åsikter!Det är lite väl tidigt för att börja julblogga ännu, dock hade jag gärna velat, men det får vänta några veckor till, 5-6 veckor kanske, nu ska jag försöka njuta lite av sommaren.

Julen firades hos:Mormor och morfar med julbrunch, fika och julklappar. Eftermiddagen och kvällen spenderades hemma med bara en massa soffmys framför TV:n med tända ljus och gott att äta och dricka.Bästa presenten du fick: Allt! Mina nya DVD:s, mina nya målarbok, Harry Potter-versionen av Trivial Pursuit, limpistolen och de goda tvålarna. Allt.Bästa presenten du gav:En Harry Potter-målarbok till min syster som jag tror att hon blev både glad och förvånad över.Roligaste presenten du fick: Ett juligt påslakanset, för det har jag faktiskt inget.Roligaste presenten du gav:  Jag gav en jojo till min mormor, mest på skoj för att morfar hade berättat om hur duktig mormor tydligen var på att använda en jojo.Godast på julbordet var:Julskinkan!Det bästa jag såg på tv på julafton var:Julkalenderns sista avsnitt och ‘Karl-Bertil Jonssons julafton’.Julaftons största miss i år var: Jag var så himla trött då jag och min syster var uppe lite för länge kvällen innan trots att vi skulle gå upp ganska tidigt. Jag kände inte av det till en början men efter att jag kommit hem, kollat på ‘Kalle Anka’ och ätit mat, fick jag faktiskt ta min en tupplur på soffan medan ‘Kan du vissla, Johanna?’ visades på TV:n. Jag piggnade till lagom till julkalendern.Till nästa julafton ska jag: Samla nya julklappsidéer och bli bättre på att rimma.Det bästa den här julaftonen var:Maten var god, mina närmaste var samlade och julklapparna var uppskattade.

Klappat & klart.Nu är alla julklapparna klara och ligger under julgranen och väntar på att bli öppnade. Bingolotten till uppesittarkvällen är köpt och i morgon ska mat och annat gott till julhelgen inhandlas. Sedan är jag redo för julfirandet. Tänk att det redan är dags! Hur ligger ni till med era julklappar?