Annas Jul

Igår släppte Blossa vad Blossa17 smakar och även Saturnus avslöjade sina nyheter. Idag läste jag om Dufvenkrooks glöggnyhet. En av dem är jag super nyfiken på, en av dem vill jag nog gärna testa och en känns inte nyskapande, men säkerligen god. Vilken är vilken då?Vi börjar med den som inte känns så nyskapande, men säkerligen god nämligen Saturnus nya glögg Choklad &Hjortron i samarbete med Åre chokladfabrik. Det är en klassisk Åre chokladfabrik pralin, hjortrontryffel som fått vara smaksättare i årets nyhet. Både Choklad och Hjortron har funnits/finns som glöggsmak var och en för sig, men

Att jag gillar lego är nog ingen överraskning för er som läser här och följer mig på instagram. På instagram har jag redan visat mitt inköp i somras som gjordes på Legoland. En låda med Creator Winter lego, närmare bestämt leksaksaffären som kom för två år sedan och som jag tittat på länge. Inköp till familjen, eller ja kanske mest till mig och äldsta sonen. Ser fram emot att bygga den i höst, eller kanske blir det en adventskalender till hela familjen att bygga stegvis under december?Foto: Anna JansonLego Creator brukar ofta ha juliga/wintriga nyheter varje år och i år kommer en tågstation, Wi

Har ni något som ni odlar och plockar själva i matväg för att ha till julen? Det har jag. Jordgubbar är en av sakerna. Att dricka jordgubbssaft tillsammans med julkakor ger mig julstämning då vi alltid gjorde det i min familj på julafton när jag var yngre. Visserligen gör jag inte jordgubbssaften själv, för det gör min mor, men som sagt plockade jordgubbar behövs för en bra jul.Förra året och i år har vi odlat grönkål och det har varit en riktig hit! Hyfsat lätt att odla och håller sig ute i landet länge. Förra året plockade vi in det sista i början av advent till vårt julkalas. Den har en givi

Jag har haft teadventskalender från Nabo in Sweden senaste fyra åren och hade lite tankar på att släppa den i år och testa något annat eller skippa helt. Men när jag ser årets design så faller jag dit och börjar känna längtan efter det där te doppandet i december och undrandet vad är det för smak idag Det börjar närma sig att bli tradition här hemma, eller kanske redan räknas till det. Förpackningsnörden, ekonörden (ekologiskt te och svanenmärkt förpackning) och tekvällsdrickaren har talat, det blir nog en i år igen.Foto: Emma Shevtzoff Visst är kalendern fin och julig med sin mörkröda för

Jag tycker att mumin vintermuggarna ofta är mycket fina och kan ibland ångra att jag började samla på Astrid Lindgren julmuggarna som nu inte kommer i fler. Visserligen säsongsporslin som inte används över hela året, men ibland tycker jag det är ok om det används mycket under den perioden vilket man ofta gör med muggar. Årets vintermugg heter Vårvintern och är inte så julig, men mycket fin ändå!Bild: MuminmuggarBild: Muminmuggar

Jag har ett problem med min kommande älskade högtid, ett ganska stort problem. Mycket av julen i dagens samhälle innebär kosnumtion vilket gör det tudelat för min del. Enligt en uträkning där man tittar på hur vi förbrukar jordens resurser i förhållande till hur naturen kan förnya dem har vi redan förbrukat årets resurser. Den dagen brukar även kallas Overshootday och inföll i år 2 augusti (vill du läsa mer om Overshoot dat klicka HÄR). Vi lånar nu från kommande generationer och utarmar jorden. Den största boven är koldioxidutsläppet som står för mer än hälften av det ekologiska fotavtrycket.Se

Lovade recept på saffranspannacottan som visades på instagram för en vecka sedan. Lite influensa hamnade iväg för att komma med här tidigare, men nu så. Kanske har du inte fixat färdigt menyn för helgens kalas och då kan jag varmt rekommendera saffranpannacotta! Jag gjorde både en variant med gelantinblad och en med multisocker (för vegetarianer). Båda upplevde jag lika goda, ev höll den med gelantinbladet konsistensen lite bättre dagen efter om det var något som skiljde. Jag har även lagt lite extra saffran i då jag gillar saffran mycket =). Saffranspannacotta 2 gelatinblad 5 dl vispgrädd

Blev inspirerad av att ha hyacinter ihop med lerkruka och taklök när jag var hos Tengblads handelsträdgård. Köpte med mig en kruka och en lite taklök hem. Hyacinter hade jag redan hemma. Resultatet blev bra tycker jag och de pryder nu vårt köksbord och luktar ljuvligt!Foto: Annajanson

Vid Jul i Äppeldalen förra helgen inköptes Rudenstams Preniumglögg gjord på Ingrid-Marie äpplen. Smakade verkligen mycket äpplen och kändes inte alls blaskig som en del andra äppelglögger gör. Gick hem hos både barn och vuxen. Rekommenderas om man gillar äppelglögger och kommer köpas här igen om jag kommer till en affär som har dem!Foto: Annajanson

En Första Advent som inte riktigt blev som den skulle, men ganska skön ändå. Idag skulle vi haft 6 årskalas med efter en kräkincidens på stan (!) igår blev det inställt. Istället blev det en lugn hemma dag med legobyggen för barn och vila för vuxen. Välbehövligt det med!Men en adventsljusstake fixades igår, traditionsenligt med renlav och svampar. Svamparna plockades runt hejvilt av en glad 1,5åring, blev kanske inte så symetriskt, men väl naturtroget för de växer nog mer i klunga än en och en =).Foto:AnnajansonJag konstaterade att jag med mina två större kartonger och några små kartonger nog i